Linia światowa
odkrywanie / dalekie podróże / kuchnie świata
english breakfast z białą fasolą w pomidorowym sosie / frankfurterki / wiejska szynka / sadzone jajko eko- bio „0” / zapiekany pomidor
przekąska:
wietnamska sałatka / makaron vermicelli / czerwona papryka / marchewka / orzechy arachidowe / krewetki / dressing z sosu ostrygowego i sojowego
lunch:
chińskie chop suey / kurczak / ryż basmati / warzywa / kiełki fasoli mung / orzechy arachidowe
podwieczorek:
krucha tarta z musem z mango i marakui / prażone płatki migdałów / mięta
kolacja:
wietnamskie pulpeciki krewetkowo-wieprzowe w sosie kolendrowo-sojowym / ogórkowa sałatka
croissant z serem brie / pasta z cieciorki i papryki / sałatka
przekąska:
wiedeński tort Sachera w konfiturze i czekoladzie / prażone płatki migdałów
lunch:
łosoś w salsie mango / ryż basmati / czarny sezam / szczypiorek
podwieczorek:
buraczany hummus ze świeżymi warzywami / pita
kolacja:
prowansalski makaron w sosie śmietanowym / karczochy na białym winie / parmezan / suszone pomidopry / natka pietruszki
meksykańskie chilaquiles rojos / kukurydza / czerwona fasola / pomidory malinowe / feta / jajka eko-bio „0” / kolendra / czarny sezam
przekąska:
kokosowa panna cotta / świeża melisa / prażone płatki migdałów
lunch:
tofu w sosie pomarańczowym / ryż basmati / warzywa
podwieczorek:
indyjski krem z soczewicy / kolendra
kolacja:
gnocchi ze szpinakiem / suszone pomidory / bazyliowe pesto / parmezan / orzechy włoskie
śniadanie:
granola z salsą marakujową i suszonymi owocami / naturalny jogurt / rodzynki
przekąska:
perski omlet ziołowy kuku z bakłażanem / szafran / jagody berberysu / natka pietruszki
lunch:
kalifornijski kurczak w miodowo-sojowej marynacie / łódeczki z batatów
podwieczorek:
NYC double chocolate cookies / truskawki
kolacja:
pierożki z ciasta filo w jogurtowym sosie po grecku / szpinak / suszone pomidory