Linia wege + ryby

wege / witalność / kuchnia śródziemnomorska

Przekonania o odżywianiu to własny wybór każdej osoby. Podejmowane decyzje o jedzeniu potrzebują być bezpieczne i świadome. Obok tego własnego, priorytetem jest zdrowie przyrody. Przygotujemy dla Was pomysłowe i pełnowartościowe potrawy wegetariańskie. Przyjemnie jest być przyjaznym dla Planety, a przy tym jeść pysznie!

 
śniadanie:
owsianka z quinoą na mleku ryżowym / syrop z agawy / truskawki / ananas / orzechy włoskie
 
przekąska:
wiosenne spring rolls w sosie mayo z tofu i szparagami / rzodkiewka / kalarepa / granat / mikrozioła
 
lunch:
indyjska potrawka aloo gobi z ciecierzycą i ziemniakami / kalafior / zielony groszek / imbirowa marchewka / kolendra / czarny sezam
 
podwieczorek:
marchewkowo-brzoskwiniowy shake / chia / mleko migdałowe
 
kolacja:
pstrąg grillowany z masłem i ziołami / szpinak / feta / śmietana
śniadanie:
cukiniowo-marchewkowy pasztet / chrzanowa pasta / pumpernikiel / pomidorowa sałatka
 
przekąska:
aloesowo-agrestowy cocktail z żółtym jackfruitem / sok brzoskiwniowy
 
lunch:
pieczony łosoś w marynacie miso / wakame
 
podwieczorek:
pomidorowa zupa z komosą ryżową / orzechy nerkowca
 
kolacja:
chińskie bułeczki bao / boczniaki w sosie bbq / czerwona cebula marynowana w occie i cukrze / czarny sezam / kolendra
śniadanie:
sernik z galaretką malinową na spodzie owsiano-daktylowym / mięta
 
przekąska:
pomidorowa zupa krem z sojowymi pulpecikami / mikrozioła
 
lunch:
chiński chow mein z krewetkami w sosie ostrygowym / szczypiorek / orzechy arachidowe
 
podwieczorek:
owsiane ciasto z jagodami / kokosowy cukier
 
kolacja:
paprykowo-pomidorowe tacos ze śmietaną / ser comté / kolendra
śniadanie:
pasta z tuńczyka i jajek eko-bio „0″ / kiszone ogórki / żytnie pieczywo / japońska biała rzodkiewka
 
przekąska:
pikantna zupa kokosowa z tofu / fasolka szparagowa / zielony groszek / czarna soczewica / kolendra
 
lunch:
pieczony łosoś z czarnym ryżem / wiosenna sałatka w sosie winegret
 
podwieczorek:
pomarańczowo-grejpfrutowy cocktail / kiwi / chia
 
kolacja:
ziemniaczana sałatka w sosie majonezowo-czosnkowym ze szparagami / świeże warzywa / jajka eko-bio „0” / cykoria