Linia diabetic

produkty o niskim indeksie glikemicznym / 20-25% białka / 30-35% tłuszczy / 40-45% węglowodanów
Catering dla foodies z ograniczoną dietą też musi być pyszny! Po prostu potrawy pełne prawdziwych przyjemności oparte o przebojowe autorskie przepisy. Linia diabetic została zbliansowana z produktów o niskim indeksie glikemicznym. Odpowiedni poziom białka (20-25%), tłuszczy (30-35%) i węglowodanów (40-45%) pozwoli Ci odżywiać się bezpiecznie, a także schudnąć.
 
śniadanie:

paprykowo-pomidorowa szakszuka / chorizo / żytnie pieczywo

przekąska:

sałatka w sosie jeżynowym z serem camembert / rukolą / pomidory cherry / borówki / słonecznik

lunch:

kurczak na szałwiowym purée z białych warzyw

podwieczorek:

owsiany baton z suszonymi jabłkami / gorzka czekolada

kolacja:

kasza bulgur ze cheddarem i awokado / fasola / papryka / cukinia

śniadanie:

pasta z suszonych pomidorów / jajka eko-bio „0” / feta / razowe pieczywo / pomidory cherry / mikrozioła

przekąska:

sałatka w sosie z zielonych pomidorów z szarpaną wieprzowiną / ser pleśniowy

lunch:

kurczak w sosie kurkowym / razowe świderki / jarmużowa sałatka

podwieczorek:

czekoladowy deser chia na mleku migdałowym / orzechy laskowe / porzeczki

kolacja:

wegańskie curry / ryż brązowy / warzywa / mikrozioła

śniadanie:

pełnoziarnisty wrap w sosie ziołowym / pasta z wędzonego kurczaka i jajek eko-bio „0” / rukola / słonecznik

przekąska:

kasza jęczmienna w pesto pietruszkowym z cukinią / ogórek / rzodkiewka

lunch:

wieprzowe burgery w sosie aioli z pieczonymi warzywami / roszponka

podwieczorek:

czekoladowo-twarogowe muffiny z jajek eko-bio „0” z malinami / waniliowy jogurt / gruszka

kolacja:

sałatka z grillowanym kurczakiem i komosą / pomarańcza / ogórek / borówki / mikrozioła

śniadanie:

szpinakowo-brokułowa tarta z fetą / pomidorowa sałatka / czarnuszka

przekąska:

porzeczkowa owsianka

lunch:

sandacz w sosie curry / dziki ryż / zielony groszek / pomidory cherry / marchewka / kolendra

podwieczorek:

sałatka z jajkiem eko-bio „0” / brokuły / kukurydza / camembert

kolacja:

papryki w sosie pomidorowym faszerowane warzywami / komosa / mikrozioła