Linia diabetic wege
produkty o niskim indeksie glikemicznym / 20-25% białka / 30-35% tłuszczy / 40-45% węglowodanów
śniadanie:
żytnie pieczywo z pasta z karczochów i ricotty / rukola / świeże i suszone pomidory
przekąska:
omlet z jajek eko-bio „0” / domowa truskawkowo-porzeczkowa konfitura / ricotta
lunch:
razowe penne w sosie paprykowym z tofu / śmietanka / rozmaryn
podwieczorek:
zupa ogórkowa na mleku kokosowym
kolacja:
kanapka z jajkiem eko-bio „0” / twaróg / awokado / pomidory cherry / pestki dyni
śniadanie:
włoska pełnoziarnista bagietka z ziołowym pesto / oliwki / mozzarella / pomidory / pomidory suszone
przekąska:
wegetariańska zupa meksykańska z fasolą
lunch:
warzywna tortilla w sosie rzodkiewkowym z fetą i hummusem / suszone pomidory
podwieczorek:
sałatka z wędzonego twarogu / rzodkiewka / ogórek / mikrozioła
kolacja:
gruszka zapiekanka z serem lazur / pietruszka / kasza pęczak
śniadanie:
cynamonowa owsianka z suszonymi jabłkami
przekąska:
sałatka z suszonymi pomidorami i fetą / oliwki /słonecznik
lunch:
boczniaki po tajsku / kasza pęczak / biała kapusta
podwieczorek:
pudding chia na mleku kokosowym / świeże owoce
kolacja:
sałatka w sosie musztardowym z pieczonymi batatami / awokado / prażona cieciorka / granat
śniadanie:
twarogowe placki w sosie tatarskim / awokado / cukinia / pomidory cherry / rzodkiewka / mikrozioła
przekąska:
pomarańczowy cocktail z białych szparagów i kalarepy / banan / sok z cytryny / mięta
lunch:
razowe penne w sosie pomidorowym z kolorową soczewicą / mozzarella / rozmaryn
podwieczorek:
brokułowa zupa krem / mascarpone / olej z pestek dyni
kolacja:
gzik ze śmietaną / warzywa / ser gouda / mikrozioła