Linia keto

dieta wysokotłuszczowa / ketoza
Catering dedykowany foodies chcącym wejść w stan ketozy (pozyskania energii z tłuszczu) lub już w nim są. To dieta wysokotłuszczowa (65-70%), o umiarkowanej zawartości białka (20-25%) i niskiej ilość węglowodanów (5-10%). Podstawą projektowania posiłków tej linii potraw są mięso, tłuste ryby, ekologiczne jajka bio-eko „0”, owoc awokado, nabiał, orzechy, oleje roślinne i nisko-węglowodanowe warzywa. 

śniadanie:

włoska jajecznica z jajek eko-bio “0” / pieczywo 100% ziarno z mąki migdałowej / parmezan / szynka parmeńska

przekąska:

trufle kokosowe / mascarpone / masło / wiórki kokosowe

lunch:

polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym / fasolka szparagowa / boczek wędzony

podwieczorek:

muffinka z fetą i szpinakiem

kolacja:

pizza na spodzie z pieczarki portobello / oliwki / mozzarellą / bazylia

śniadanie:

gofry serowe / łosoś wędzony / rzodkiewka / mikrozioła

przekąska:

ciasteczka orzechowe z gorzką czekoladą

lunch:

pierś z kurczaka w sosie mascarpone / mikrozioła

podwieczorek:

krem cukiniowy / śmietanka / czarnuszka

kolacja:

pstrąg grillowany z masłem i ziołami / szpinak / feta / śmietana

śniadanie:

jajka eko-bio “0” faszerowane pastą z awokado i żółtek / pomidor / mikrozioła

przekąska:

waniliowy shake / olej koksowy / mleczko kokosowe / odżywka waniliowa

lunch:

polędwica wieprzowa w sosie śmietanowym / suszone pomidory / szpinak / feta

podwieczorek:

keto gazpacho / oliwa z oliwek / mikrozioła

kolacja:

sałatka z wołowiną w sosie majonezowym / pomidor / cebula czerwona / mikrozioła

śniadanie:

keto „owsianka” z nasion / pistacje / borówki

przekąska:

awokado shake / olej koksowy / mleczko kokosowe / erytrytol

lunch:

mielone kotlety z sosem majonezowo-koperkowym / fasolka szparagowa / olej lniany

podwieczorek:

brokułowa zupa z płatkami drożdżowymi / boczek wędzony

kolacja:

gzik ze śmietaną / warzywa / ser gouda / mikrozioła