Linia diabetic
produkty o niskim indeksie glikemicznym / 20-25% białka / 30-35% tłuszczy / 40-45% węglowodanów
śniadanie:
paprykowo-pomidorowa szakszuka / chorizo / żytnie pieczywo
przekąska:
sałatka w sosie jeżynowym z serem camembert / rukolą / pomidory cherry / borówki / słonecznik
lunch:
kurczak na szałwiowym purée z białych warzyw
podwieczorek:
owsiany baton z suszonymi jabłkami / gorzka czekolada
kolacja:
kasza bulgur ze cheddarem i awokado / fasola / papryka / cukinia
śniadanie:
pasta z suszonych pomidorów / jajka eko-bio „0” / feta / razowe pieczywo / pomidory cherry / mikrozioła
przekąska:
sałatka w sosie z zielonych pomidorów z szarpaną wieprzowiną / ser pleśniowy
lunch:
kurczak w sosie kurkowym / razowe świderki / jarmużowa sałatka
podwieczorek:
czekoladowy deser chia na mleku migdałowym / orzechy laskowe / porzeczki
kolacja:
wegańskie curry / ryż brązowy / warzywa / mikrozioła
śniadanie:
pełnoziarnisty wrap w sosie ziołowym / pasta z wędzonego kurczaka i jajek eko-bio „0” / rukola / słonecznik
przekąska:
kasza jęczmienna w pesto pietruszkowym z cukinią / ogórek / rzodkiewka
lunch:
wieprzowe burgery w sosie aioli z pieczonymi warzywami / roszponka
podwieczorek:
czekoladowo-twarogowe muffiny z jajek eko-bio „0” z malinami / waniliowy jogurt / gruszka
kolacja:
sałatka z grillowanym kurczakiem i komosą / pomarańcza / ogórek / borówki / mikrozioła
śniadanie:
szpinakowo-brokułowa tarta z fetą / pomidorowa sałatka / czarnuszka
przekąska:
porzeczkowa owsianka
lunch:
sandacz w sosie curry / dziki ryż / zielony groszek / pomidory cherry / marchewka / kolendra
podwieczorek:
sałatka z jajkiem eko-bio „0” / brokuły / kukurydza / camembert
kolacja:
papryki w sosie pomidorowym faszerowane warzywami / komosa / mikrozioła