Linia światowa

odkrywanie / dalekie podróże / kuchnie świata
Globus to dla nas jedno wielkie menu. Zawsze podróżujemy tam, gdzie mam ochotę coś zjeść. Azja, Afryka, obie Ameryki – to nieskończone studnie smaków do odkrycia. Pysznie podane potrawy światowej kuchni przeniosą Was codziennie w inne miejsce. Przed Wami prawdziwe foodiesowe podróże!
 

english breakfast z białą fasolą w pomidorowym sosie / frankfurterki / wiejska szynka / sadzone jajko eko- bio „0” / zapiekany pomidor

przekąska:

wietnamska sałatka / makaron vermicelli / czerwona papryka / marchewka / orzechy arachidowe / krewetki / dressing z sosu ostrygowego i sojowego

lunch:

chińskie chop suey / kurczak / ryż basmati / warzywa / kiełki fasoli mung / orzechy arachidowe

podwieczorek:

krucha tarta z musem z mango i marakui / prażone płatki migdałów / mięta

kolacja:

wietnamskie pulpeciki krewetkowo-wieprzowe w sosie kolendrowo-sojowym / ogórkowa sałatka

croissant z serem brie / pasta z cieciorki i papryki / sałatka

przekąska:

wiedeński tort Sachera w konfiturze i czekoladzie / prażone płatki migdałów

lunch:

łosoś w salsie mango / ryż basmati / czarny sezam / szczypiorek

podwieczorek:

buraczany hummus ze świeżymi warzywami / pita

kolacja:

prowansalski makaron w sosie śmietanowym / karczochy na białym winie / parmezan / suszone pomidopry / natka pietruszki

meksykańskie chilaquiles rojos / kukurydza / czerwona fasola / pomidory malinowe / feta / jajka eko-bio „0” / kolendra / czarny sezam

przekąska:

kokosowa panna cotta / świeża melisa / prażone płatki migdałów

lunch:

tofu w sosie pomarańczowym / ryż basmati / warzywa

podwieczorek:

indyjski krem z soczewicy / kolendra

kolacja:

gnocchi ze szpinakiem / suszone pomidory / bazyliowe pesto / parmezan / orzechy włoskie

śniadanie:

granola z salsą marakujową i suszonymi owocami / naturalny jogurt / rodzynki

przekąska:

perski omlet ziołowy kuku z bakłażanem / szafran / jagody berberysu / natka pietruszki

lunch:

kalifornijski kurczak w miodowo-sojowej marynacie / łódeczki z batatów

podwieczorek:

NYC double chocolate cookies / truskawki

kolacja:

pierożki z ciasta filo w jogurtowym sosie po grecku / szpinak / suszone pomidory